Här tänker vi lägga in de meddelanden mm som sätts upp på Rönnäs 10 anslagstavlor. Ett och annat kanske sitter kvar ett tag även efter bäst före-datum. Så kan det vara även här. Ibland medvetet och ibland inte. Medvetet för att berätta för dig om vad som händer och har hänt i byn den närmaste tiden.

En av Rönnäs 10 väl använda anslagstavlor
En av Rönnäs 10 väl använda anslagstavlor

Sommarbrev från Rönnäs bystugeförening sommaren 2011

Rönnäs bystugeförening har som syfte att ha hand om skötsel av bystuga, lärarbostad, bönhuset samt att befrämja bygemenskapen.

Genom nedanstående aktiviteter hoppas vi att få in pengar till att sköta våra byggnader samt att dessutom skapa tillfällen för människor i alla åldrar att träffas och trivas tillsammans!

Fäbodkväll i Kångla midsommarveckan. Måndagen den 20 juni kl. 18.30 kan du lära dig att göra en björnmossematta, en gräskrona eller bara vara! Medtag kaffekorg, sekatör samt ev. myggolja.

 

Majstångsresning blir det på midsommardagen som i år infaller den 25 juni. I år är det ”Västibyns” tur att hålla i arrangemanget. Budkavle har gått ut till alla hushåll i Västra Rönnäs. Ni som bor i Västra Rönnäs glöm inte ringa Siv, 300 41 mobil 070/6 085 356 ( lämna gärna meddelande) och tala om vad just du kan hjälpa till med. Kransbindning vid Båthusen 10.00

Bakningen hjälps båda byarna åt med varje år. Bullar, mjuka rutor, småkakor. Baka gärna i långpanna i stället för sockerkakor. De har nämligen en förmåga att bli kvar till sist. Brödet lämnas i bystugan under midsommarveckan. (Dock ej under torsdagen då det är minnesstund)

Ring även och tala om för Siv vad du bakar så  vi vet om brödet kommer att räcka.

Kl. 14.45 är det samling vid Lerbergs torg i Västra Rönnäs och kl. 15.00 avgår festtåget mot bystugan. Vid bystugan blir det som vanligt musik, tal, resning av och dans runt majstången, kaffeservering, pilkastning, lotterier, varm korv samt glass.

 

16-17 juli är det byloppigs på gårdarna runt om i byn. Anmälan till Anne-Marie Farth

tfn 122 92 om du vill vara med.

 

Fredagen den 29 juli är det Rönnäsmästerskapen i golf. Information och anmälan till Tomas Antoniusson 070 / 3 705 610

 

Lördagen den 30 juli kl. 9.00 blir det lieslåtter på Bratomta äng. (De som slår med lie börjar 8.00 så det blir ett litet försprång.) Ta med lie, räfsa. högaffel, samt kaffekorgen och kom till en stunds gemenskap. Föreningen får EU-bidrag för att ängen slås med lie.

I år är det även hässjningskurs på Bratomta äng tillsammans med länsstyrelsen. Vill du vara med på den så anmäler du dig till Märta Ohlson på länsstyrelsen 023/ 811 30 senast 20 juli.

Obs Det gäller bara kursen , annars kommer du som vanligt.

På kvällen blir det Sillfest vid Båthusen 18.00. 200 sillklämmor serveras. Allsång. Ta gärna med dig musikinstrument.

 

Söndagen den 31 juli blir det aktiviteter runt bystugan och bönhuset Bland annat visning av Jan Carisns samlingar 14.00 med kringaktiviteter i och vid bystugan samt bönhuset. Programmet är under utarbetande se vidare information på byns anslagstavlor samt på www.rönnäsbyarna.se

 

Söndagen den 7 augusti blir det fäbodgudstjänst i Lissbjörken kl 15.00. Barndop. Medtag kaffekorg.

 

Bystugan är städad, båthusområdet räfsat och uppsnyggat av ideella krafter.

Håll utkik på byns 10 anslagstavlor  för mer information om våra aktiviteter.

 

Betala gärna din medlemsavgift till bystugeföreningen, den årliga avgiften som årsmötet 1995 beslutade om.Plusgiro 456 12 71-0

200: -/familj eller 100: -/enskild. GLÖM ej att fylla i namn och adress på inbetalningskortet.

Avgiften är avsedd för att täcka försäkring av bystuga och lärarbostad. 2010 års inbetalningar täckte tyvärr inte dessa kostnader.

 

En skön sommar önskar vi er

Styrelsen för Rönnäs bystugeförening

Skidspår
Rönnäsloppet 2011
kräftknytis