Valborg 2012. Det sjungande tåget gick från Grötbäck ned mot brasan vid Flota.

December 2011 Lucia i bystugan, tomten i Höghols smedja samt marschaller runt byn på nyårsafton.

Glödstekt sill och trivsam samvaro vid Båthusen kvällen den 24 juli 2010. Cirka 300 personer kom och trivdes tillsammans. Här är det Tomas Dalman som lägger sillarna i rader över glöden. Kön var lång till sillklämmorna. 

Bratomta äng lördagen den 24 juli. För tjugonde året i rad slog vi ängen med lie för att bevara den biologiska mångfalden. Resultatet blev fem golv på hässjorna med väldoftande blomsterhö. 

fäbodkväll i Kångla 20100622 fäbodkväll i Kångla 20100622

Första kvällen i midsommarveckan träffades vi i Kångla och gjorde mattor av björnmossa och av björkris, blomkransar, gräskronor och lövkvastar bundna med tvinnad björkvidja

Den 30 april firades som vanligt valbumäss i byn. Fackeltåg från grötbäck till allsång. Brasa, fika och fyrverkeri vid Flota. Strax över 80 glada bybor deltog. 

Den 29 mars 2010 bjöd Rönnäs Kyrkliga Arbetskrets på påsklunch i Bystugan. Inbjudna var "respektive" och några andra anhöriga. Totalt 27 personer fick njuta av påskens läckerheter. Alla i föreningen hade bidragit med något till bordet.  

Bystugeföreningens sportkommitté arrangerade Rönnsloppet på skidor den 28 februari 2010 med start vid Flota. I år var det de yngsta barnen i Rönnäs som kom till start och en och annan förälder.

Den 20 februari 2010 arrangerade jaktlaget och Bystugeföreningen fest med viltbyffé i bystugan. Skolsalen var fylld till absolut sista plats. Det bjöds på läckerheter som älgtunga och älghjärta, rökt bäver, tjälknöl på rådjur och gryta på kanadagås.

Den 24 maj 2009 var det dags för vårbruk med häst och gamla traktorer. Grop Folke Persson med hästen Turbo visade harvning med fjäderharv och sådd med radsåningsmaskin. Sven-Åke Blomqvist visade sådd med "grålle".

fyrverkeri vid Flota valbumäss
Kyrkliga arbetskretsen med inbjudna gäster vid påsklunchen den 29 mars 2010
Viltbyffé 20 februari 2010med läckerheter från skogens skafferi
Grop Folke och Turbo harvar med fjäderharv